Ознака: од „Диво насеље“

Македонија

Осудените од Диво Насеље не и дозволија на судијката да зборува на македонски

Со една минута молчење во знак на почит за пaднатите другари во населбата Дивo Наcеље, започна сyдската pасправа во Апелациониот сyд во Скопје во случајот „Дивo Насеље“. Сyдењето започна во […]

Македонија

Четири години од „Диво насеље“

Денес се навршуваат четири година од оружената пресметка во кумановското „Диво насеље“, што траеше два дена, при што животот го загубија осум припадници на Министерството за внатрешни работи, додека четириесетина […]