Ознака: око

Живот

Ви трепери окото? Внимавајте, тоа може да биде тешко невролошко пореметување

Вистинската причина за треперење на окото   е непозната  дури и  за докторитеНајчесто  се припишува на стресот, заморот, прекумерната количина  на кофеин, тутун и  алкохол. Уште една од причините може да […]

Вести

Социјалните медиуми, хуморот, фановите, но и „хејтерите“ беа дел од темите во премиерната емисија „ОКО“

Социјалните медиуми, хуморот, фановите, но и „хејтерите“ беа дел од темите во премиерната емисија „ОКО“ на ТВ Нова со Горан Петрески.Гости во првата емисија беа Богдан Илиевски – колумнист и […]

Занимливости

ЌЕ ВИ СЕ ИСПОЛНИ ЖЕЛБАТА! Знаете ли зошто понекогаш окото ви „игра“?

Сигурно некогаш ви се случило одеднаш очниот капак да трепери, односно да „игра“.Треперењето на окото, тиговите и грчењето на очниот капак, може да траат кратно, но и со недели… Лекар […]