Ознака: ОКТА

Издвојуваме

ОКТА: Ако добиеме дозвола, ќе увезуваме гориво преку нафтоводот

Политиката на Хеленик Петролеум е да осигура непрекинато снабдување со гориво во секоја земја каде компанијата работи. Исто така и во Република Македонија, преку компанијата ОКТА, го разгледуваме секое релевантно […]

Издвојуваме

Новогодишна донација од ОКТА – интерактивни табли за училиштата Иднина и Златан Сремец

Училиштата за деца со пречки во развој Иднина и Д-р Златан Сремец добија интерактивни табли како новогодишна донација од ОКТА. Идејата за ваков тип донација произлезе од потребата да се […]

Издвојуваме

Донаторски ден во ОКТА

Донаторски ден во ОКТАДонација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна […]

Издвојуваме

Големиот обем на продажба придонесе за понатамошното зголемување на пазарниот удел на ОКТА

Финансиските резултати за првата половина на 2016 година, и покрај понатамошниот пад на меѓународните цени во 2016 година, кои доведоа до помал приход од продажба, остварија рекордно висока профитабилност, како […]

Издвојуваме

ОКТА се приклучи на акцијата за помош на настраданото население од поплавите

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата којашто интензивно работи на санирање на штетите од поплавата.Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена […]