Ознака: ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола

Политички партии

ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола: Имотот на СДСМ е наследство од Сојузот на комунисти

Прес конференцијата на ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола, како реакција на пресот на ЛДП во Битола на 26. 08.2016 година. Пресот го одржа Валентина Маркоска – портпарол на ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола.Опозицијата мисли […]

Политички партии

Раст на индустриското производство во Македонија

Водењето на доследна економска политика во последниве десетина години од страна на Владата на Република Македонија, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, дава забележителни резултати и во зголемувањето на индустриското производство.Растот на индустриското […]

Политички партии

ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола: Би било добро СДСМ еднаш да поведе сметка за она што го пласира пред граѓаните

СДСМ продолжува со шпекулации, дезинформации и деструктивна политика, продолжува со она што најдобро го знае, или фрла боја по фасади или фрла магла пред очите на граѓаните.Прес конференција на која […]

Политички партии

Влијанието на инфраструктурните инвестиции врз економскиот развој

Последната одлука на Светска банка да и стави на располагање 25 милиони евра средства за инфраструктурни инвестиции на ниво на општини е само верификација на успешните преземени мерки, правилните економски […]

Политички партии

ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола: СДСМ со ТАТ ја зави Битола во црно

Сведоци сме на континуирани режирани пресови од страна на опозизијата која се инспирира и во секој проект наоѓа тема за прес и начин за собирање на политички поени. Прес конференција […]

Политички партии

ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола: Цел на СДСМ е манипулација на јавноста и ширење на паника

Во однос на денес искажаните ставови и загриженост на нашите опозиционери, би сакале да истакнеме дека нема ништо ново од СДСМ како партија која настапува безидејно. Зошто постојано СДСМ врши […]

Политички партии

Борче Димитровски: Талески е жртва на опозициските сценарија

Интегрален текст од прес конференцијата што денес на 30.06.2016 година ја одржа Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола – Борче Димитровски.  И покрај поддршката и апелите што граѓаните ги дадоа за […]