Ознака: Општина Аеродром

Вести

Аеродромци се ослободија од опасниот отпад

Еко-акција за собирање стара електроника и електрикаОпштина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, во саботата, 3.12.2016 година, по вторпат ја реализираше еко-акцијата за собирање електронски […]

Локална самоуправа

Голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад во Општина Аеродром

Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, од сабота, 26.11.2016 година, ќе почне голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, која пак, ќе се […]

Локална самоуправа

Час во библиотеката „Јане Сандански“: „Книгата ни дава крилја“

Учениците од ООУ „Лазо Ангеловски“ неодамна ја посетија библиотеката „Јане Сандански“ во Општина Аеродром, каде се одржа час на тема „Книгата ни дава крилја“.Во рамки на посетата беа претставени портретите […]

Локална самоуправа

Улицата „Тоше Проески“ блесна во новогодишно руво

Детската улица „Тоше Проески“ од ноќеска заблеска со таканаречено ѕвездено небо што традиционално секоја година се поставува во пресрет на новогодишните празници за подобрување на празничната атмосфера.Детската улица „Тоше Проески“ […]

Локална самоуправа

Општина Аеродром изготвува нов локален еколошки план

Општина Аеродром почна постапка за изработка на Локален еколошки акциски план 2016-2022 за заштита и унапредување на животната средина на општината (ЛЕАП).Локалниот акциски план за животна средина ќе содржи среднорочни […]

Локална самоуправа

Изградба на две улици кај висококатниците во Аеродром

Деновиве се очекува да почне изградба на две комплетно нови улици, во непосредна близина на висококатниците „Џеваир скај сити“.Станува збор за изградба на нова фекална и атмосферска канализација, асфалтирање и […]