Ознака: ОПШТИНА БИТОЛА

Вести

Реконструкцијата на спортската сала „Младост“-Битола во завршна фаза

Спортската сала „Младост“ во Битола во која настапуваат спортисти во различни спортски дисциплини и натпреварувачки конкуренции наскоро повторно ќе биде пуштена во употреба.Реконструкцијата, која се врши со средства на локалната […]

Локална самоуправа

Завршна конференција на ИПА проектот БИОФОС

Денес, во рамките на проектот БИОФОС се одржа завршната конференција на тема „Потреба од топлинска енергија за греење и улогата на биомасата за греење на објектите во прекуграничниот регион“.Проектот „ […]

Локална самоуправа

Општина Битола и ЈП Комуналец Битола ги реализираат подготовките за успешно спроведување на акцијата „Ден на дрвото“

Општина Битола и ЈП Комуналец Битола, ги реализираат подготовките за успешно спроведување на акцијата „Ден на дрвото“, оваа година збогатена со продолжен период на активности и можност за хортикултурно уредување […]

Локална самоуправа

Општина Битола: Одбележан Денот на Македонската револуционерна борба

Македонскиот народ денеска го одбележува Денот на Македонската револуционерна борба. По тој повод, пред споменикот на Даме Груев во дворот на битолскиот Завод и музеј, градоначалникот, советници од Совет на […]

Локална самоуправа

Тригодишен континуитет на програмата за општинско-корисна работа во Битола

Со задоволувањето на европските стандарди за живеење од 2014 година, во Домот за стари лица „Сју Рајдер“-Битола и во основното училиште „Ѓорѓи Сугарев“ Битола се спроведува проектот „Здравствена заштита и […]

Локална самоуправа

Уште една потврда за транспарентноста на Општина Битола

Висок степен на активна и проактивна транспарентност изразена преку навремено објавување на информации за одлуките на локалната самоуправа, што е во прилог на остварување на правото на граѓаните да бидат […]

Локална самоуправа

Градоначалникот Талески изврши увид на инфраструктурни проекти и објекти

Градоначалникот на општина Битола Владимир Талески, денес изврши увид на инфраструктурните проекти и објекти што ги реализира локалната самоуправа во овој период од градежната сезона.Според Талески во изминатите три месеци […]

Локална самоуправа

Општина Битола е активно вклучена во акцијата за помош на граѓаните од поплавените подрачја

Општина Битола и локалниот кризен штаб со повеќе активности, опрема и човечки ресурси веќе пет дена континуирано дејствуваат на терен во поплавените подрачја во скопско.Над 100 луѓе, волонтери, вработени во […]