Ознака: Општина Карпош

Вести Локална самоуправа

ОПШТИНА КАРПОШ: МОБИЛНИ ТИМОВИ ЗА ПОДДРШКА НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ ГРАЃАНИ

ОПШТИНА КАРПОШ: МОБИЛНИ ТИМОВИ ЗА ПОДДРШКА НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ ГРАЃАНИ Мобилните тимови на Општина Карпош и Црвениот крст, изминатиов период посетија повеќе од 50 домаќинства и им обезбедија соодветна услуга […]

Македонија

Општина Карпош одбележува 43 години од основањето

Општина Карпош денеска ќе одбележи 43 години од своето основање. По тој повод во Кинотека ќе се одржи мултимедијален настан, на кој ќе се обрати градоначалникот Стефан Богоев. Предвидено е […]

Живот Магазин

За почист Карпош

На Светскиот ден на чистење, 15 септември, Општина Карпош орагнизира голема акција за чистење со што ќе даде конкретен придонес во заштитата на животната средина и грижата за локалната заедница […]

Вести

Раскол од невидени размери во ОО СДС во Карпош

  Висок член на СДСМ кој инсистира да остане анонимен, видно револтиран, ја потврди за Пулс24 информацијата дека пцовки, вербални навреди легнале на сметката на Стефан Богоев.    Членовите на СДСМ […]

Вести

Општина Карпош бара темелна истрага за денешниот пожар

Општина Карпош изрази жалење за денешниот пожар во којашто изгоре поранешниот Градски завод за урбанизам, кој е во стечај.– Со ова заминува дел од историјата на Град Скопје, макети од […]

Вести

Обучени волонтерки– негувателки во градинките во Општина Карпош

Преку Програмата за развој на Обединетите нации  (УНДП)  во соработка  со Општина Карпош,осум жени се стекнаа со сертификат  за волонтирање како негователки во jавните детски установи кои се наоѓаат на […]