Ознака: Општина Карпош

Локална самоуправа

Карпош на „Нутрикон 2016“: Преку науката до здрава храна

Општина Карпош и оваа година традиционално, по трет пат, учествуваше на ,,НУТРИКОН 2016-та“ – Конференција за Квалитет и безбедност на храна, здравје и нутриционизам. Конференцијата беше во организација на Консалтинг […]

Локална самоуправа

„Да рециклираме и да се наградуваме“: Акција во соработка со пет општини

Од денеска, понеделник (05.12.2016), започнува акцијата на „Елколект“ за ослободување од опасниот електронски и електричен отпад на територијата на Општина Карпош. Со самата партиципација во еколошката акција која ќе трае […]

Локална самоуправа

Нова градинка за децата од Тафталиџе

Со долгорочен кредитен заем ќе се реконструира градинката „Мајски Цвет“ во Општина Карпош. Оваа одлука советниците од Општина Карпош, на денешната педесет и осма седница на Советот на Општина Карпош, […]

Локална самоуправа

Општина Карпош ги реставрира училишните бисти

Со оглед на тоа што „забот на времето“ длабоко навлегол во монументите на македонските историски великани, Општина Карпош презеде иницијатива за реставрација на сите училишни бисти, кои се наоѓаат  на […]

Локална самоуправа

„Роденденска поддршка“ за социјално загрозените во Општина Карпош

По организирањето на спортски настани, есенско чистење на Општина Карпош, крводарителна акција и дузина други манифестации по повод јубилејот на Карпош, денес, вработени од Одделението за детска, социјална и здравствена […]

Локална самоуправа

Успешна завршница на Балканските училишни игри

Во малата сала, во С.Р.Ц „Борис Трајковски“, денеска, градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски, свечено ги додели пехарите и дипломите на учесниците и победничките екипи на првите балкански училишни спортски […]

Локална самоуправа

Празнична крводарителска акција во Општина Карпош

По повод традиционалната крводарителска акција во рамките на Денови  на Општина Карпош во соработка со  Црвен Крст на Република Македонија,  утре ( 27. 10 .2016 година) градоначалникот на Општината  Стевчо […]

Локална самоуправа

Општина Карпош ја презентираше успешно реализираната енергетско-ефикасна инвестиција

По повод почетокот на грејната сезона, денеска ООУ „Димо Хаџи Димов“го презентираше специфичниот модус на загревање на своите простории. Се работи за користење на отпадна био-маса како енергенс, со кој […]