Ознака: Општина Карпош

Локална самоуправа

Карпош со нов сертификат за прехранбен дизајн

Општина Карпош и оваа година преку својот претставник м-р Ирена Калајџиева Милевска беше активен учесник и член на организацискиот одбор на првиот Конгрес на Црноморската асоцијација за храна, наука и […]

Локална самоуправа

Недела на здрава исхрана во Карпош

Во пресрет на Меѓународниот ден на храната (16.10.2016), Секторот за дејности од јавен интерес и овластеното лице за контрола и безбедност на храна во градинките и училиштата во Општина Карпош […]

Локална самоуправа

Големо добредојде за првачињата во Карпош

Започна новата учебна 2016/ 2017 година во училиштата во Република Македонија. Голем број на првачиња, за прв пат ќе зачекорат во училишните холови, и ќе седнат во училишните клупи. Традиционално […]

Локална самоуправа

Нови покриви и лифтови за карпошани

По комплетирањето на изведбата на енергетско- ефикасни фасади на колективни станбени згради, градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски, најави реконструкција на покриви на индивидуални и станбени објкети. Воедно тој најави […]

Локална самоуправа

Традиционалното „Карпошовото културно лето“, нуди разнообразност во својата програма

Традиционалното „Карпошовото културно лето“, нуди разнообразност во својата прогграма.Оваа вечер во Т.Ц „Лептокарија“ , љубителите на ликовната уметност, ќе можат да проследат и да уживаат во изложба на сликарски хепенинг. […]

Локална самоуправа

Општина Карпош се бореше против невремето

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски, заедно со Единицата за заштита и спасување при Општина Карпош, цела измината ноќ додека траеше невремето и поројните дождови, вршеше обиколка на територијата на […]

Локална самоуправа

Подновени училишта во Карпош за новата учебна година

Учениците кои учат во основните училишта на територијата на Општина Карпош, наредната учебна година ќе ја започнат во целосно подновени училници. Исто така ќе се изврши и реконструкција на оштетената […]

Локална самоуправа

Подобри услови за малите карпошани

Заедничката соработка меѓу општина Карпош и Министерството за труд и социјална политика, повторно даде конкретни резултати. Имено, двете институции учествуваат во заедничката акција за изградба на нов клон на детската […]