Ознака: општина радовиш

Локална самоуправа

ФОТО: Општина Радовиш реализира повеќе значајни проекти во локалната инфраструкура

Деновиве се забележителни голем број на градежни активности кои се одвиваат во повеќе населени места и градот Радовиш особено во делот на подобрување на локалната инфраструктура.Градоначалникот на општина Радовиш Сашко […]

Локална самоуправа

Дваесет и четири стипендии за учениците од основно и средно образование во Радовиш

Денес, во салата на Советот на општина Радовиш, Градоначалникот Сашко Николов официјално им ги врачи Договорите на овогодишните добитници на стипендии во основното и средното образование од општина Радовиш.Согласно распишаниот […]

Локална самоуправа

Радовиш: Прв училишен ден за новите првачиња

Денес, градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов беше во посета на Општинското Основно училиште „Никола Карев“, каде со скромен подарок на новите првачиња им го честиташе влегувањето во училишните клупи […]

Вести

До крајот на месец август ќе бидат завршени двата капитални проекти важни за жителите на населените места Калуѓерица и Воиславци

Градоначалникот Сашко Николов денеска направи увид на она што досега е реализирано на проектите за изградба на канализациoните мрежи во населените места Калуѓерица и Воиславци.До крајот на месец август ќе […]