Ознака: Општина Ресен

Локална самоуправа

По повод Денот на Независноста на Република Македонија , 8-ми Септември, делегација на Општина Ресен , предводена од Градоначалникот на Општина Ресен

Д-р Ѓоко Стрезовски, денес на градскиот плоштад” Цар Самоил” во Ресен на Споменикот на Револуцијата, положи свежо цвеќе во знак на почит на сите борци за слободата и независноста на […]

Локална самоуправа

Стрезовски: Во програмата за општина Ресен беа зацртани 77 проекти, а реализиравме над 180

Воден од девизата дека развојот на нашата локална заедница претставува фундамент за подобар живот на сите граѓани на Општина Ресен, заедно со локалната администрација максимално се посветивме во решавањето на […]

Локална самоуправа

ФОТО: Изградбата на новиот блок на градинката во Ресен се одвива со полна пареа

Изградбата на новиот блок на градинката во Ресен се одвива со полна пареа.Градежно-изведбените работи за изградба на новиот блок на Детската Градинка „11 Септември” во Ресен се одвиваат со несмалено […]

Локална самоуправа

Општината Ресен доби најмодерна пешачка патека, клупи и канделабри

Општината Ресен доби нова пешачка патека во должина од 5 километри која е надополнета со најмодерни клупи и канделабри.Пешачката патека ќе биде одлична можност за граѓаните да пешачат, спортуваат и […]

Локална самоуправа

Делегации на Општина Ресен и ОК ВМРО ДПМНЕ положија свежо цвеќе по повод Денот на Македонската Револуционерна Борба

По повод одбележувањето на државниот празник 23 Октомври – Денот на Македонската Револуционерна Борба, во Ресен  делегации на Општина Ресен и ОК ВМРО ДПМНЕ положија свежо цвеќе на Споменикот на […]

Локална самоуправа

Стрезовски денеска ја посети новоизградената фитнес зона во Општина Ресен

Градоначалникот Стрезовски денеска ја посети новоизградената фитнес зона која е во крајна фаза и пред официјално пуштање во работа.Фитнес зоната во иднина ќе овозможи практицирање на фитнес активности на сите […]

Локална самоуправа

Општина Ресен: Се асфалтира улица во Јанковец

Градоначалникот Стрезовски и денес меѓу граѓаните на Општина Ресен, вршејки увид на тековните градежно-изведбени работи кои деновиве интензивно се одвиваат низ Преспа. По завршувањето на изградбата на нови 5 улици во […]

Локална самоуправа

На 6 јули во Ресен започнува традиционалниот театарски интрнационален фестивал Актерот на Европа

Со свечена програма и изведба на театрската престава ‘’Умирам Пеејќи – Наум Манивилов “  на 06 јули во ресенскиот реновиран амфитеатар со почеток од 21 часот ќе започне традиционалниот  Интернационален […]