Ознака: ОПШТИНА ШТИП

Живот Магазин

“Макфест“ го враќа стариот тајминг-ќе се одржи во октомври

Во две полуфинални вечери, наместо триесет како досега ќе бидат изведени 32 композиции, а завршени се и сите технички подготовки за 33-тиот по ред фестивал на забавна музика “Макфест“. По […]

Локална самоуправа

Се асфалтираат улици во штипската населба Пелтеково имање

Општина Штип почна со асфалтирање улици во населба Пелтеково имање.Раководителот на Одделението за инспекциски надзор во општина Штип Тоше Ѓорѓев информира дека од денеска на барање на граѓаните во оваа […]

Вести

Политичката криза ја стопираше продажбата на градежните парцели

Општините од источниот регион поради политичката криза не можат да распишат огласи за продажба на градежни парцели за изградба на куќи, станови и стопански објекти. Општина Штип како најголема општина […]

Локална самоуправа

Штип прва општина на Истокот на десетта во Македонија по транспарентност

Штип прва општина на Истокот на десетта во Македонија по транспарентностЦентарот за граѓански комуникации од Скопје, го објави индексот на активна транспарентност за 2016 година. При тоа се истражувани 97 […]

Локална самоуправа

Седница на Комисија за финансии на Општина Штип

Педесет и шеста седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој за 19.12.2016 година (понеделник), со почеток во 11:30 часот.На седницата е следниот дневен ред: 1. Предлог – […]

Локална самоуправа

Презентација на проект за родово буџетирање на Општина Штип

Во рамки на активноста „Чуварки на јавното ќесе“ за родово одговорен буџет, ЕХО Едукативна организација подгототви извештај за состојбата со родово одговорното буџетирање на Општина Штип во однос на политиките […]

Локална самоуправа

Захариев во посета на УЗ и рурални средини – Драгоево и Селце

Градоначалникот на Штип ја започна редовната годишна обиколка на урбаните заедници и руралните средини со цел детектирање на нови проблеми и добивање на идео за проекти.Посетата започна со приградската населба […]

Локална самоуправа

Општина Штип доби 2 милиони денари од продажба на парцели

Во буџетот на Општина Штип се инкасирани два милиони денари од последната продажба на градежно земјиште за изградба на индивидуални куќи и стопански објекти, соопшти денеска портпаролот на Општина Штип, […]