Ознака: општини

Вести

Дамчески: Крушево е првата општина која во целост ги реализираше трите проекти од програмата за подобрување на општинските услуги

Крушево е првата општина во Република Македонија која што во целост ги реализира сите три проекти одобрени од програмата за подобрување на општинските услуги со средства од ЕУ.  Со првиот […]

Вести

„Евро за Вицето“ е идеалниот модел на Сорос за работење на општините

Согласно Соросовата фондација во Македонија, работата на општина Струмица се смета за најдобра. Останува нејасно дали оваа констатација на Фондацијата е резултат а долгогодишното партнерство на СДСМ и Сорос или […]

Вести

Фотографии од излезноста до 13 часот во сите општини

Излезноста до 13 часот на ниво на целата територија на Македонија изнесува 34,43 отсто. Излезноста е поголема во македонските населени места.Излезноста до 13 часот на ниво на целата територија на […]

Вести

Груевски: Проектот за водоснабдување и одведување на отпадни води ќе се реализира во сите општини во Македонија

Се планираат многу работи со новата програма- над 70 нови канализациски и водоводни системи, се со цел да се подобри квалитетот на живот низ државата. Проектот за водоснабдување и одведување […]

Локална самоуправа

Груевски во посета на Струга и Вевчани

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денес ќе оствари посета на општините Струга и Вевчани.Според најавите тој ќе изврши увид во активности при доградба на спортска сала во ОУ “Климент Охридски” […]

Локална самоуправа

Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов

Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов од Џудо клубот Сенсеи од Радовиш кој на Меѓународниот турнир „Куп на Јадранот“ во Сплит, Хрватска, го освои бронзен медал.На натпреварот […]

Локална самоуправа

Фекална и атмосферска канализација на улица Товарник

На улицата Товарник во н. Ченто се работи на изградба на колектор за фекална канализација и поставување на колектор за атмосферска канализација, известуваат од општина Гази Баба.Градоначалникот Тони Трајковски беше […]