Ознака: орден за заслуги

Вести

Груевски: Oрден за заслуги Мајка Тереза

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денес објави иницијатива за меѓународен орден за заслуги за Мајка Тереза, во чест на нејзиното животно дело.Тој денес беше во Ватикан на канонизацијата на Мајка […]

Вести

Груевски со иницијатива за меѓународен орден за заслуги за Мајка Тереза

Мајка Тереза целиот свој живот го посвети на помагање на многу од најсиромашните и гладните луѓе и помагање на најтешко болните, вклучувајќи ги и оние болни од најтешки заразни болести. […]