Ознака: отварање

Балкан

Грција конечно донесе одлука за тоа дали ќе ја отвара границата со Македонија

Грција донесе одлука границите да останат затворени за граѓани oд трети земји, пишува „Новости“. И по 1 октомври, Грција нема да биде отворена за нашите граѓани. Тоа значи дека е […]

Вести

Владата одлучи градинките да се отворат на 9 септември

На првата владина седница која се одржа денеска, меѓудругото, одлучено е детските градинки да почнат со работа од 9 септември, а дотогаш градинките се должни да се подготват за работа, […]

Вести

Како Данска и Финска ги отворија училиштата и покрај пандемијата?

Пандемијата на Ковид-19 предизвика ненадејни и невидени промени во образованието низ светот, погодувајќи повеќе од 1,5 милијарда ученици, од најмали до најголеми. Во март 2020 година, првпат во историјата, речиси […]

Вести

ОД ДЕНЕС И ВНАТРЕ ВО КАФЕАНА – ама безгрижните забавни ноќи уште долго ќе ги нема

Не само на тераса, од денес кафулињата и рестораните ќе можат да служат гости и во своите внатрешни простории. Откако Владата тоа го дозволи, вчера во Службен весник беа објавени […]

Вести

Денес се отвараат угостителските објекти, работа до 22 часот без коњопои

Владата на 57. седница, одржана на 26 мај 2020 година, донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус КОВИД-19, со […]