Ознака: Охридски Рамковен договор

Вести

Седумнаесет години Охридски рамковен договор

Пред седумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во Република Македонија во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа […]

Вести

Кој стоеше зад терористичкиот напад во Диво Насеље: Средбите со терористи од Косово доказ дека СДСМ стои зад терористичките напади?

Помина речиси година и половина од терористичкиот напад на Македонија кој се случи во кумановската населба Диво Насеље, во која животот го загубија оссумина херои кои застанаа на браникот на […]

Вести

Петнаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Денеска се одбележуваат 15 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички […]

Вести

Конференција по повод 15 години од Охридскиот рамковен договор

По повод 15-годишнината од потпишувањето на договорот, Секретаријатот за спроведување на Охридскиот рамковен договор утре на Попова Шапка ќе организира конференција на тема „Охридски договор – предизвик и гаранција за […]