Ознака: очи

Живот

Не можете долго да го гледате соговорникот во очи? Ако мислевте дека станува збор за срамежливост, се лажете

Многупати се случува во текот на разговорот да гледате насекаде, освен во очите на соговорникот. Дали е тоа затоа што ви е непријатно? Или не сте ги изградиле потребните социјални […]

Нега и убавина

Имате ли бели топчиња околу очите? Никако немојте да ги стискате!

Дали сте забележале ситни бели или жолти точки на очните капаци, под очите, на носот или на образите? Тие тврдоглави мали израстоци се нарекуваат милија и всушност преставуваат мали цисти […]

Живот

Доколку вие и вашето дете често кашлате, тоа е поради оваа одвратна работа која се крие во вашата перница! Еве што треба ВЕДНАШ да сторите

 „Грините сами по себе не носат болес, но ензимите во нивниот измет предизвикуваат алергии кај луѓето„-вели докторката Лиза Акерли.„Ако луѓето имаат асма, ова може да се влоши. Исто така често […]

Живот

Вашите очи откриваат симптоми на тешки и смртоносни болести. Веднаш земете огледало и загледајте се добро!

Можеби не знаевте, но вашите очи говорат многу за вашето здравје. Научете како да препознаете знаци на различни болести на кои телото ви укажува.Очи што изгледаат отечено Овие очи обично […]

Живот

Ова црвенило на очите покажува дека страдате од тешка болест!

Повеќето од луѓето страдаат од црвенило во очите. Некој од алергија, некој од инфекција и разни очни болести кои претежно можат да се излечат.Кога се работи за ваков вид црвенило […]

Занимливости

Дали очите лажат ?

Можеби не сте верувале но очите понекогаш знаат да направат грешка  и поинаку да ја претстават реалноста. Ќе сакате да го погледнете видеото повеќе пати и ќе останете зачудени.   Можеби […]