Ознака: Панко Брашнаров

Историја

ЦИА ОБЈАВУВА ДОКУМЕНТИ ЗА ЕГЕЈСКОТО ПРАШАЊЕ: Диктаторот Тито буквално тругвал со Македонија и Македонците и ја поделил Македонија!

ЦИА ОБЈАВУВА ДОКУМЕНТИ ЗА ЕГЕЈСКОТО ПРАШАЊЕ: Диктаторот Тито буквално тргувал со Македонија и Македонците и ја поделил Македонија! Меѓу големиот број на документи кои се однесуваат на Македонија, а се […]

Избор на уредникот

Филип Петровски: Не го валкајте името на Панко Брашнаров, поголемо е од вас многукратно

Вечерва Филип Петровски се обрати до ботовите на Фејсбук кои со лажни профили го обвинија дека е човек на СОРОС!? Човек на СОРОС, да. Да, да добро слушнавте. Поради тоа […]

Култура

Во Музејот на Македонската борба ќе се одржи изложба за Панко Брашнаров

Музејот на македонската борба вечер ќе организира изложба по повод 65 години од смртта на Панко Брашнаров (1883-1951). Изложбата е насловена „Панко Брашнаров – од истакнат национален борец до жртва […]