Ознака: парацетамол

Вести

Од утре во Франција се ограничува продажбата на „Парацетамол“, за да се избегне складирање

Од утре во Франција се ограничува продажбата на „Парацетамол“, за да се избегне складирање. Продажбата на парацетамол во Франција ќе биде ограничена на една кутија по лице без симптоми, односно […]

Занимливости

Доколку пиете парацетамол и ибупрофен го намалувате ризикот од карцином,но ризикувате ТРАЕН ГУБИТОК на…

Таблетата парацетамол или ибупрофен се лекови кои често – не размислувајќи ги пиеме против главоболки,блага треска и други разни тегоби..Сепак време е да обратите внимание на дозата и зачестеноста! Еве […]