Ознака: Парламентарното собрание

Вести

Одржана конститутивната седница, Собранието ги верификуваше мандатите на новите пратеници

Во Собранието денеска се одржа Првата – Конститутивна седница на десеттиот парламентарен состав, со која претседаваше претседателот од претходниот парламентарен состав г. Талат Џафери. На пратениците што беа избрани на […]

Вести Македонија

Џафери на парламентарното собрание на НАТО во Канада

Претседателот на Собранието, Талат Џафери од денес до 19 ноември ќе учествува на годишната сесија на Парламентарното собрание на НАТО, која ќе се одржи во Халифакс, Канада. Со него патуваат потпретседателот […]