Ознака: патриот

Вести Избор на уредникот

Инфомакс: АЛЕКСАНДАР ВЕРУШЕВСКИ Е ГОЛЕМ ПАТРИОТ: Мицкоски потврди дека се познава со синот на Зоран Верушевски, Александар

Инфомакс: АЛЕКСАНДАР ВЕРУШЕВСКИ Е ГОЛЕМ ПАТРИОТ: Мицкоски потврди дека се познава со синот на Зоран Верушевски, Александар Вест која вмровците и десничарите ја примија со голема неверица. Мицковски не само […]

Избор на уредникот

До пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, и осумте отпадници – вака се брани Македонија

СТЕНОГРАФСКИ БЕЛЕШКИ од Осумдесеттата седница на Собранието на Република Македонија,одржана на 31 август 2001 година (Уставни измени/Рамковен договор) ЃОРГИ КОТЕВСКИ (извадоци од говорот): “Почитувани пратеници, почитувани новинари, Денеска пред нас […]

Коментари

Што му стана на Гиш?

Го славеа. Го величеа. Излегуваше во македонски носии и капи. Ги доведуваше до севдах и делириум. Важеше за најголем симбол и врска кон автентичност на ВМРО. Но, нешто со Гиш […]