Ознака: пенкало

Занимливости

ОВОЈ ДЕТАЉ на пенкалата, годишно спасува стотина детски животи

Тоа што е интересно е фактот дека таа мала промена во дизајнот годишно спасува до стотина детски животи, како и помал број на животи кај возрасните. Пенкалото со капаче кое […]

Занимливости

Никогаш не би погодиле за што служи малата дупка на врвот од капачето на пенкалото

Дизајнерите го редизајнираа популарното пенкало Cristal Pen уште во 1991 година, но тоа помина незабележано во јавноста. Сепак, конкуренцијата со текот на времето го забележа овој детаљ, па редизајнот на […]

Сцена

„Владата има само едно пенкало“: Песната која громогласно беше поздравена од публиката на „Златна бубамара“

Во Преспа се потпишуваше Договор, со едно пенкало цела делегација, рече Сашко Коцев на овогодинешната Буба Мара. Тој на оваа тема испеа и песна, по која публиката громогласно аплаудираше и […]