Ознака: пестициди

Здравје

Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од јагодите, малините и другите ситни плодови?

Овошјето што го купувате може да биде полно со бактерии, па затоа треба да го измиете добро пред да го јадете. Најпрво, пред да го земете овошјето во вашите раце, […]

Здравје

Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од јагодите, малините и другите ситни плодови?

Овошјето што го купувате може да биде полно со бактерии, па затоа треба да го измиете добро пред да го јадете. Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од […]

Здравје

4 начини како да ги исчистите јаготките од отровните пестициди

Да го избегнувате консумирањето на овошја и зеленчуци кои се третирани со пестициди е најздравата работа која може да ја направите. Но, за жал, тоа не е секогаш возможно, бидејќи […]

Живот

Листа од 13 најотровни производи: Овие овошја и зеленчуци имаат најмногу пестициди- внимавајте!

Секоја година, Светската здравствена организација објавува листа од 12 најотровни производи кои се наоѓаат на полиците во продавниците, сега имаат додадено плус уште еден. Со години наназад првото место убедливо […]

Живот

Невидливи токсини кои ве трујат во домот

Дали некогаш сте мислиле дека сте повеќе заштитени дома од штетна токсична изложеност отколку кога сте надвор? Всушност, воздухот во затворените простории обично содржи повисоки концентрации на токсини од надворешниот […]

Живот

Јаболкото и праските се преполни со пестициди

  Јаболкото има најмногу пестициди од сите други видови овошје и зеленчук, а потоа се јагодите, грозјето, праските, спанаќот и благите пиперки. Овие резултати се од истражувањето на американската непрофитна […]

Занимливости

Дали сте слушнале за големата ОПАСНОСТ доколку изедете јагоди кои се сраснати една до друга?

Судејќи по сѐ можете да бидете мирни, се работи за уште една дезинформација, бидејќи на официјалните извори кои се занимаваат со безбедност на храната нема предупредување за овој вид на […]