Ознака: Петар Атанасов

Македонија

Петар Атанасов поднесе оставка: Ако продолжиме со ова темпо, може да очекуваме образованието да го реформираме за 10 до 15 години

Заменик министерот за образование, Петар Атанасов од СДСМ за оставката го известил премиерот Заев уште пред реконструкцијата, но, вели, сега може и да се процесуира и додава: Едноставно, мојата позиција станува неодржлива […]

Вести

МОН: Кога СДСМ можеше да направи нешто за унапредување на образовната инфраструктура, приоритетите беа сосема други

Денешната изјава на Петар Атанасов од СДСМ дадена во Тетово, не претставува никаква поддршка за учениците од тетовската гимназија, туку обична активност за лична политичка промоција и обид за собирање […]

Вести

Реакција од МОН на прес конференцијата на Петар Атанасов

Голема е иронијата на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, кој во 2007 година беше најголемиот противник на основањето на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, квалификувајќи го како непотребен, проект за вдомување […]