Ознака: Пехчево

Вести

Заразениот Пехчевец со потресен статус на Фејсбук, кој треба сите да не освести

Заразениот Пехчевец со потресен статус на Фејсбук, кој треба сите да не освести. Почитувани Пехчевчани мои сограѓани. Ми фрлифте анатема за корона вирусот, ме издвојувате од заедницата и ме предавате […]

Вести

ИТНО: Прв случај на КОРОНА ВИРУСОТ во Пехчево

ИТНО: Прв случај на КОРОНА ВИРУСОТ во Пехчево Градоначалникот Драган Тренчовски вечерва на својот Фејбук профил извести: Почитувани сограѓани, Денес, кога на територијата на Пехчевскиот регион е дијагностициран првиот инфициран […]

Вести

Пожар во Пехчево, гори борова шума

Попладнево избувна пожар кај месноста Ормане во Пехчево, покрај регионалниот пат Делчево-Пехчево, кој поради сувата трева и силниот ветар се заканува да уништи големи површини борова шума.Според информацијата на директорот […]

Вести

Пехчево со поддршка за заедничка Македонија

Домовите и улиците закитени со македонски знамиња во ПехчевоСе повеќе домови, улици, градови се закитени со македонски знамиња. Поддршка за заштита на унитарноста на Македонија има од сите места, а […]

Вести

Општина Пехчево изработува детален урбанистички план за стопанскиот комплекс

Општина Пехчево изработува детален урбанистички план за стопанскиот комплекс на локацијата Грозил, кој е наменет за лесна индустрија, сервиси и стоваришта.  Градоначалникот Игор Поповски истакна дека станува збор за дел […]

Вести

Епидемија на овчи сипаници во Кочани, Берово и Пехчево

На удар на варичелата најмногу се децата од градинките и училиштата, односно речиси половина од заболените се на возраст до шест години. Меѓу болните, иако многу ретко, има и возрасни.Македонија […]

Локална самоуправа

Црвен Крст Берово реализираше крводарителска акција во Пехчево

Четириесет и два граѓани, крводарители од Пехчево ја изразија својата желба за хуманост и солидарност во рамки на крводарителската акција која се спроведе во организација на општинската организација на Црвен […]

Локална самоуправа

Ќе се мапираат природните реткости на Делчево и Пехчево

Во Делчево се одржа првата работилница од проектот „Одржливо управување на природните ресурси во микро регионот Пијанец-Малеш“ каде со помош на иновативни алатки ќе се промовираат природните реткости во регионот.Тони […]