Ознака: печалба

Избор на уредникот

Разочаран се вратил од Германија: “Живееш од понеделник до петок, си доаѓаш дома и пак на работа”

На автобуската станица во Томиславград се наоѓа споменик на гастербајтери. Тука започнува и приказната за младиот Марко Багариќ. Како и голем број негови врсници, така и Марко по завршувањето на […]

Вицотека

Цветко отишол на печалба во Америка и застанал пред…

Цветко отишол на печалба во Америка и застанал пред автомат за кока-кола. Става паричка и од автоматот излегува една лименка.Става уште една паричка и повторно лименка. И така продолжува 10 […]

Вицотека

Виц: Печалбар

По 10 години, Трпе се враќа од печалба во Германија.На аеродромот го чека целото семејство. Мајка му го здогледува Трпе и се стрчува кон него, но тој и удира шлаканица. […]