Ознака: пластика

Занимливости

Зошто не е паметно во пластичните кутии од сладолед да чувате сирење и останата храна?

Произведувачите гарантираат безгрижно користење и консумирање на сладоледот од кутијата, но кога ќе се испразни, задолжително мора да заврши во канта за ѓубре. Ако секое лето правите залихи од пластични […]

Живот

Погледнете кои 9 лажни производи Кина ги извезува, а кои се полни со пластика и хемикали кои предизвикуваат рак!

Ова е листата на 9 нелегални производи од Кина и ви советуваме добро да размислите пред да ги нарачате. Не можете да знаете кои опасни материи можат да содржат овие […]

Занимливости

Мебелот и пластиката нѐ трујат со опасни соединенија

Голем број на хемиски соединенија се поврзани со здравствени проблеми, но досега научниците не разбираа како овие соединенија се појавуваат во системот за водоснабдување.Ново истражување на Универзитетот во Торонто покажа […]

Живот

Ако ја видите ОВАА ознака на пластично шише, ВЕДНАШ фрлете го!

На дното од секоја амбалажа, побарајте триаголник со број во средината. Тоа говори колку е опасна пластиката.PET (често и PETE) Тие шишиња се наменети за еднократна употреба. Постои можност да […]