Ознака: пластични кеси

Вести

Германија: Казни и до 100.000 евра за користење пластични кеси

Германската влада усвои предлог-закон за забрана на пластичните кеси во малопродажба, со исклучок на помали кеси за пакување овошје и зеленчук. Во случај на непочитување на законот предвидени се казни […]