Ознака: плачење

Живот

Само Бог го имал одговорот на ова прашање: „Мамо, зошто плачеш“?

Едно момче ја прашало својата мајка: „Зошто плачеш?” „Затоа што сум жена.” – му одговорила таа. “Не разбирам.” – рекло момчето. Мајката само го прегрнала и кажала „Никогаш и нема […]

Живот

Зошто е добро да се исплачете?

Понекогаш ви доаѓа да се исплачете како мали деца. Плачењето не е слабост, туку нормално изразување на емоциите. Исто така, плачењето има неколку придобивки за здравјето, а Bright Side наведува […]

Живот

Ако ви се плаче-исплачете се: Какви се луѓето кои не ги кријат солзите?

Според експертите, плачењето е здраво, а оние кои често плачат се посебни. Затоа следниот пат кога ќе почувствувате дека ви се плаче, сетете се на следниве неколку работи. Плачењето го […]

Живот

Мирно бебе не е и секогаш здраво бебе: Зошто бебињата кои помалку плачат подоцна се подебели и имаат проблем со дијабетес?

Бебе кое родителите многу лесно можат да го смират кога плаче има големи предиспозиции кога ќе порасне да биде дебело. Причините за дебелеење се многу комплексни и ја вклучуваат генетиката […]

Живот

Бебињата плачат и во стомакот

Експертите велат дека бебињата си го цицаат палецот пред раѓањето, а истражувањата покажале дека и во стомакот вежбаат комуникациски вештини, меѓу кои е и плачењето. Бремените жени често се жалат […]

Живот

Плачењето ја одржува здравата тежина

Покрај тоа што ја олеснува психичката состојба, се покажа дека плачењето ја одржува здравата тежина.Според д-р Пит Сулак од Универзитетот во Тенеси, плачот го намалува нивото на кортизол во организмот, […]

Живот

Плачењето на работа е корисно само мажите

Расплачениот  маж  колегите го доживуваат како топла личност и тоа може да му ја подобри репутација. Од друга страна жената заработува  етикета на хистерична манипулаторка.Припадниците на посилниот пол кои плачат […]