Ознака: пмс

Живот

Дали ПМС ве дебелее?

Дали страдате од емоционални, физички и/или ментални промени во вториот дел од циклусот, непосредно пред менструацијата? Ако станувате уморни, раздразливи, вознемирени, деконцентрирани, ако страдате од несоница, сте подуени и отечени, […]

Здравје

Силен борец против ПМС: Но, ЧОКОЛАДОТО е добро за здравјето на жените и од овие причини

Денес ви носиме пет причини зошто треба да јадете чоколадо, особено жените. Може да ја намали болката Едно истражување открило дека рецепторите за болка реагираат многу побавно додека јадеме чоколадо. […]

Живот

Што е менструална амнезија?

Ако понекогаш имате чувство дека од непозната причина станувате заборавени, збунети и изгубени, можете слободно да здивнете. Не стареете премногу рано, ниту сте стари или преморени. Сега конечно има докази […]

Занимливости

Следете го својот хормоноскоп: Со храна против ПМС!

Естроген, прогестерон, LH и FSH не управуваат нас жените, нашите циклуси, здравјето, ни одреуваат кога ќе бидеме гладни, среќни, тажни…Секој менструален циклус, без разлика дали во просек трае 28 денови, […]