Ознака: пм честички

Вести

Девет пати над дозволеното е зголемено вечерва загадувањето во Кичево

Кичево вечерва е најзагаден град во Македонија. Имено, според податоците од мерната станица, за рекордни девет пати е зголемено загадувањето вечерва. Во моментов концентрацијата на ПМ10 честички е 441 на […]

Вести

ИЗБЕГНУВАЈТЕ ДА ИЗЛЕГУВАТЕ ВЕЧЕРВА: Концентрацијата на отрови во сите македонски градови во воздухот се зголемуваат по 17 часот

Аерозагадувањето е највисоко навечер. Ова го покажуваат графиконите на Министерството за животна средина. Во нив се гледа дека по 17 часот се зголемуваат концентрациите во воздухот. Во тој период граѓаните […]