Ознака: Повици

Вести

Линијата отворена 24 часа- 1280 повици изминатата недела на „Ало докторе”

Вкупно 1.280 повици се регистрирани на телефонската линија за медицински совети „Ало докторе“  во изминатите седум  дена.Јавувањата најчесто се за совети поврзани со респираторни симптоми, кардиоваскуларни, главоболки, покачена телесна температура, […]

Вести

Роаминг повеќе нема да постои: Еве колку ќе чинат повиците, пораките и интернетот

Преговарачите на Европскиот парламент, Собранието и Комисијата се договориле околу регулирање на цените кои телекомуникациските оператори меѓусебно ќе ги наплатуваат за услугите на роаминг, што е последен елемент кој остана […]

Вести

На „Ало докторе“ за една недела 1.161 повик

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ (02/15 123) изминатата недела  се регистрирани 1.161 јавувања, информира денеска Здравствен дом Скопје.Јавувањата најчесто  се за  совети  поврзани со  кардиоваскуларни и респираторни […]

Вести

Изминатата недела на „Ало докторе“ имало 1.316 повици

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ изминатата недела (од 1 август до 7 август) имало 1.316 повици.Од 15 септември 2014 година кога почна да работи телефонската линија, досега, имало 106.746 […]

Вести

Вкупно 105.773 повици од стартувањето на проектот „Ало докторе“

Вкупно 1436 повици во изминатата недела од 25.07.2016 година до 31.07.2016 година на телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“.Вкупно 105.773 повици од 15.09.2014 година на 02/15 123 од кога […]

Технологија

Србин измисли уред за бесплатно телефонирање и сурфање

Мобилен телефон кој овозможува бесплатни повици, СМС-пораки и пребарување на интернет? Оваа идеја го импресионирала Александар Стибиљ, кој во моментов околу себе собра тим инжењери, дизајнери и студенти по електротехника […]