Ознака: поврат ДДВ

Вести

Се уриваат рекорди со скенираните сметки, во прашање се над 10 милиони скенирани такви

Урнати се рекорди, народот се потепа да скенира сметка повеќе… Само минатиот месец граѓаните скениранле 12,5 милиони фискални сметки, што е за над половина повеќе од вообичаено, информираат од Министерств […]

Економија Македонија

Апарати за поврат на ДДВ од сега и во населба Тафталиџе

Управата за јавни приходи постави штанд со апарати за поврат на ДДВ кај супер маркетот „Веро 2″, во населбата Тафталиџе. На штандот граѓаните ќе може да скенираат фискални сметки, а […]

Македонија

Од 1 јули започнува примена на Законот за поврат на дел од платеното ДДВ на граѓаните

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го усвои Законот за поврат на дел од платеното ДДВ на граѓаните. Веќе од идната недела започнува реализација на оваа значајна мерка, граѓаните за првпат […]