Ознака: поделба

Вести

Скандалозно тврдење: На Балканот ќе се менуваат границите порано или подоцна: каква судбина ја очекува Македонија?

На Балканот, порано или подоцна ќе дојде до менување на границите, тврди поранешниот заменик шеф на ЦИА за Балканот, Стивен Мејер.Како што тврди, нови граници најверојатно ќе бидат повлечени во […]

Вести

Македонија е на пат на кантонизација, федерализација и поделба- Бугарија стравува од избувнување на војна- Красимир Узунов

Бугарскиот аналитичар и поранешен артилериски офицер Красимир Узунов стравува од избувнување на војна на западните граници на неговата земја.-Македонија е на пат на кантонизација, федерализација и поделба. Кантонизацијата почна со […]

Вести

Нашата битка е над сите методи на поделба- Не делиме, туку сме заеднички зад иста цел

Особено сме охрабрени што на настанот присуствуваа огромен број на граѓани од различни возрасти, партии, религии, бидејќи нашата битка е над сите методи на поделба. Не делиме, туку сме заеднички […]

Вести

Владо: Треба да бидеме свесни дека заканите за поделба на Македонија се реалност, зарем мислат дека тоа со мир може да се случи?

Треба сите да бидеме свесни дека реалност се заканите за поделба на Македонија, вели актерот Владо Јовановски во Дневникот на Сител.-Нема никакви коментари, ни од СДСМ, за нив се е […]

Вести

Имотот на СФРЈ ќе биде продаден на тендер: Колку пари треба да добие Македонија?

На меѓународен тендер ќе оди продажбата на дипломатско-конзуларните претставништва на поранешна Југославија кои се наоѓаат во Токио, Бон, Берн и Њујорк, како и стан на Менхетен.Ова е договорот што го […]