Ознака: подземно езеро

Дестинации

Овој град тоне по 10 сантиметри годишно поради подземното езеро

Главниот град на Мексико тоне по десет сантиметри годишно бидејќи под него се наоѓа пресушено езеро, тврдат научниците. – Мексико Сити тоне околу десет сантиметри годишно и тешко дека тоа […]