Ознака: покривка

Занимливости

Дали и кај вас едната нога ѕирка под покривката кога спиете? – Еве што значи тоа!

Многу луѓе додека спијат мораат да бидат малку откриени, односно барем едната нога мора да ѕирка надвор. Зошто го правиме тоа? Науката го нуди одговорот!Многу луѓе спијат со една откриена […]

Занимливости

Снежен пенис во центарот на Дрезден (фото)

Големиот снег кој го зафати поголемиот дел од Европа послужи како инспирација на многумина. Меѓутиоа, секако најнеобичната снежна скулптура ја направи непознат уметник во Дрезден.   Имено, во самиот центар […]