Ознака: политичка криза

Вести

Додовска: Парламентарни избори со локалните е единствено решение за излез од оваа ситуација.

Во си­ту­а­ци­ја ко­га е комп­лет­но де­ва­сти­ран вкуп­ни­от пра­вен си­стем и во мо­мент ко­га се­ри­оз­но се за­гро­зе­ни си­те ви­тал­ни функ­ции на прав­на­та др­жа­ва во Ре­пуб­ли­ка Ма­ке­до­ни­ја, ве­ли доц. д-р Иван­ка До­дов­ска […]

Вести

Избран со помалку од 61 глас- Талат генератор на дополнителна политичка криза

Талат генератор на дополнителна политичка криза  Ефтов: Дали избројавте колку точно пратеници гласаа за Талат Џафери? Салиу: Си има служби кои го имаат тоа направено. Ефтов: Би се согласиле ли сега да пробаме […]

Вести

Божиновска: Беше спроведено совршено сценарио за да се испровоцира народот

Ние овие три години практично живееме под туторство на државните удари на Верушевски, СДСМ, на Зоран Заев со Тиранската платформа, и со обележување и печат на Тиранската платформа која е […]

Вести

Иванов- Хојт Ји: Единствено преку дијалог мора да се бараат решенија

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, денеска го прими Хојт Брајан Ји, заменик-помошникот на државниот секретар за европски и евроазиски прашања на Соединетите Американски Држави, информираат од кабинетот на претседателот.На средбата се разговараше за […]

Вести

Ордите на Заев кои не знаеја кај да бегаат на 27- ми, креваат чалам на ФБ

Ордите на Зоран Заев на социјалните мрежи упатија крвави закани до предводнизите на граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.Закани упатувани до организаторите на ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА упатија и Павле Богоевски од […]

Вести

Нешков: Не може да барате мандат од претседателот, а потоа да велите дека е нелегитимен

Бугарскиот новинар и аналитичар Љубчо Нешков во емисија во бугарска телевизија bTV вели дека ситуацијата во Скопје, односно во законодавниот дом била очекувана. Решение и излез од ситуацијата Нешков гледа […]