Ознака: политичка состојба

Вести

„Гласот на народот“: Немаме резервна држава, да го зачуваме ова единствено парче земја кое Македонецот успеал да си го создаде

Во емисијата „Гласот на народот“ на телевизија Сонце гости беа професорката Виолета Ачковска и актерот Крсте Јовановски кои разговараа за актуелната политичка состојба во Македонија, за тоа што ја очекува […]

Вести

ММФ: Намалувањето на јавната потрошувачка во САД ќе ја погоди глобалната економија

Сезонски прилагодена стапка на невработеноста во еврозоната достигна во јануари ново рекордно ниво, а невработеноста е зголемена и во 27-члената Европска унија, објави во петокот Eurostat. Стапката на невработеност во […]