Ознака: ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО

Вести

Во Финска продолжено породилното отсуство за татковците

Финската Влада, предводена од најмладата премиерка на светот, 34-годишната Сана Марин, планира измени на законот со кој двојно ќе се зголеми должината на платеното породилно отсуство за татковците. Со овие […]

Занимливости

Расте бројот на татковци во ЕУ кои земаат породилно отсуство

Според студијата на “Еурофанд“, нарачана од Европската комисија, бројот на мажи кои земале породилно отсуство во земјите од ЕУ по раѓањето на нивните деца е во постојан пораст во последните […]

Вести

Собраниската Комисија за труд ги разгледа измените со кои се бара продолжување на породилното отсуство

Собраниската Комисија за труд и социјална политика денеска на седница ги разгледа предлог-измените на Законот за работни односи со кои се бара продолжување на породилното отсуство од 9 на 18 […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ поднесува уредно законско решение за продолжување на породилното отсуство

Како пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, заедно со колешката пратеник Магдалена Манаскова, како досегашни и идни мајки, денес до Собранието на Република Македонија со поддршка од останатите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата […]

Вести

СДСМ ја одби иницијативата за подолго породилно отсуство

Пратениците на СДСМ во Комисијата за политички системи го отфрлија доставениот текст од страна на Снежана Кузмановска, која што предвидуваше измени во Законот за работни односи, поточно промени на породилното […]