Ознака: поставените ознаки

Македонија

“Поставените ознаки на спомениците се историски измислици“, вели историчарот Асани

Одредбите од Преспанскиот договор по шахтите се применија и за спомениците на најмаркантните личности од историјата во центарот на градот. “Во чест на Александар Велики, историска фигура која припаѓа на […]