Ознака: потекло

Историја Контроверзни фајлови

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ИЛИРИТЕ-АЛБАНЦИ И ГЕГИТЕ (ПРВ ДЕЛ)

За да се одговори прецизно на ова прашање и да бидеме со доволна сигурност, потребно е да се потпреме не само на сопствените чувства и видни разлики туку пред се […]

Контроверзни фајлови

ЧЕТИРИТЕ РОДА НА БЕЛАТА РАСА

Нашите предци – Расите РА – Светло, бела, чиста, изворна – РА-М-ХА. Словено-Аријските Раси или со еден збор Асите се состојат од четири збратимени и изворни рода кои се разликуваат по бојата на […]

Занимливости

Како настанала кратенката ХОХО?

Сигурно досега сте виделе како некој на крајот од пораката или мејлот напишал „ХОХО“. А знаете ли како настанала оваа кратенка? Како настанала кратенката ХОХО? Кратенката „ХОХО“ најчесто ја користат […]

Занимливости

Луѓето од Меланезија носат ДНК од непознати видови!

Луѓето од Меланезија имаат трага од ДНК која припаѓа на непознати видови, покажува нова возбудлива компјутерска анализа.Научниците велат дека Меланежаните, луѓето од регионот во јужниот Пацифик, имаат ДНК од непознати […]

Сцена

Зошто никој не сака Мис Јапонија 2016?

Изборот на Пријанка Јошикава која е од мешано јапонско-индиско потекло за Мис Јапонија, предизвика незадоволство кај многу луѓе во земјата, објави Ројтерс.Пријанка Јошикава е уште еден предизвик за претставата на […]

Издвојуваме

Етногенеза на древните Македонци

Божјите Синови: Озирис, Дионис, Македон, Херакле и Александар од Мисир и Македонија.Ние Македонците сме најстариот народ во денешна Европа. Погледнете во Библијата Македонија е 38 пати е спомната, додека сите […]