Ознака: ПОЧВА

Вести

Коциќ: Концетрациите на арсенот во почвата загрижувачки, најголеми кај целерот

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација […]

Вести

Почвата во поплавените скопски подрачја може да се обработува

Здружението за земјоделска техника информира дека може да почне обработката на почвата во поплавените подрачја во околината на Скопје, со препорака да се почне со плитко орање.На вчерашниот состанок на […]

Вести

Ќе се испитува загаденоста на почвата во поплавените подрачја

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе ја испитува почвата во поплавените подрачја. Земјоделците од поплавените подрачја за 10 дена ќе знаат дали ќе можат да се вклучат во есенската […]