Ознака: почит

Живот

Почитувајте ги вашите родители и имајте ТРПЕНИЕ: Ова писмо е многу важно и испраќа моќна порака

Оваа приказна е за сите вас кои имате родители, за вас кои сте родители… Внимателно прочитајте го ова писмо и размислете за буквално секоја реченица од истото. Ако не денес, […]

Живот

Зошто е важно прво да се сакате себеси, а потоа партнерот?

Љубовта кон себе не е себичност, туку потреба. Веројатно досега сте запознаени со разните лица на љубовта почнувајќи од родителската, пријателската, а подоцна и романтичната. Но негде помеѓу сите се […]

Живот

Почитувајте ги вашите родители кога ќе остарат

80-годишен маж седел на каучот во својата куќа заедно со својот 45-годишен високо-образован син. Одеднаш едно врапче слетало на прозорот. Таткото го прашал синот: „Што е тоа?“ Синот одговорил: „Тоа […]

Занимливости

Таа за студентите е „само“ чистачка. Она што професорот го откри за неа ГИ ЗАМИСЛИ СИТЕ!

Оваа приказна е лекција за понизност. Потребно е да обрнеме внимание на малите работи и на сите луѓе околу нас…Еден ден, професорот во најдоброто медицинско училиште пристигнал на предавање и […]