Ознака: православно христијанство

Живот

Денеска е Св. апостол Тома

Свети апостол Тома е познат меѓу народот по неговото неверување, но на малку луѓе им е јасно дека се работи за сомнеж во воскреснатиот Христос како Спасител. Во личноста на […]

Вести

Во недела се празнува Голема Богородица: Неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Празникот Успение на Пресвета Богородица е неработен ден.-Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), […]