Ознака: превенција

Живот

Избегнувајте места каде што има голем број на луѓе: На овој начин се шири коронавирусот кога некој заразен ќе кивне или кашла!

Коронавирусот се шири по пат на капки, откако заразена личност се накашла или кивне, а оваа 3Д анимација која што ја направија научници од Финска покажува на кој начин „облакот“ […]

Вести

Превенцијата е најважна: И младите можат лесно да се заразат од корона вирусот

Последните податоци од Европа и САД покажуваат дека младите, полнолетни лица, не се толку отпорни на новиот тип на коронавирус, како што првично се мислеше. Според податоците на компанијата Статиста, […]

Живот

Колку долго коронавирусот живее на телефоните и колку е тоа опасно?

Денес практично и да нема човек што не користи телефон, па со самото допирање на телефонот со рацете и неговото допирање до нашето лице, се зголемува шансата за заразување. PhoneArena, […]

Вести

Откриено антитело за коронавирусот

Научници од Холандија во медицинскиот центар „Еразмо“ во Ротердам и универзитетот во Утрехт откриле антитело што може да помогне во откривање и превенција на ширење на заразата со новиот коронавирус. […]

Вести

Симптоми кои укажуваат дека можеби сте заразени со коронавирус

Со доаѓањето на коронавирусот во овој регион, многу е важно да ги знаете неговите главни симптоми. Досега многубројни доктори потврдија дека е многу тешко коронавирусот да го разликувате од сезонскиот […]

Живот

Пет предмети кои задолжително треба да ги дезинфицирате во сезона на грип

За да останете здрави во текот на месеците во кои владеат вируси и бактерии ќе ви помогне дезинфицирањето на определени предмети кои често ги допирате, а ги чистите многу ретко. […]