Ознака: премина

Вести

Почина Марко Николиќ, најпознат кај нас по серијата „Бољи живот“

Почина Марко Николиќ, најпознат кај нас по серијата „Бољи живот“. Беше роден во 1946 година. Дипломира на Академијата за театар, филм, радио и телевизија во Белград. Оствари бројни ТВ- улоги, […]

Избор на уредникот

Почина Роза Томевска, патриот и борец за МАКЕДОНСКАТА КАУЗА

Почина Роза Томевска, патриот и борец за МАКЕДОНСКАТА КАУЗА. Бог да ја прости. Голема жал меѓу сите кои ја познаваа и сојузот МАКЕДОНИЈА БЛОКИРА. Таа маршираше со нас секаде, ни […]

Вести

Стен Ли почина на 95 години

Ќерката на легендарниот Стен Ли потврди дека тој на 95 годишна возраст починал. Заминува легенда која ни го приуште светот на Марвел. Неговата империја ја основа во далечната 1961 година […]