Ознака: пренесување

Живот

Што значи близок контакт: Колку долго може да бидеме во близина на заразен, а да не ни го пренесе вирусот?

Колку време е потребно за да се заразите ако сте во близина на некој што е заразен со коронавирусот? Се чини дека нема „магичен“ број минути што ви гарантираат заштита, […]

Живот

Пренесувањето на коронавирусот е можно и само кога зборуваме

Кога зборуваме во воздухот испуштаме невидливи микроскопски капки на плунка, кои можат да содржат честички на вирусот. Овие микроскопски капки, можат да останат во воздухот во затворен простор повеќе од […]