Ознака: Пренос на моштите

Живот

Денеска е Пренос на моштите на Св. апостол Вартоломеј

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 25 август. Денеска е Пренос на моштите на Св. апостол Вартоломеј. Главниот празник на апостол Вартоломеј е на 11 јуни (Јулијански календар), а […]