Ознака: Преподобен Атанасиј Атонски

Живот

Денеска е Преподобен Атанасиј Атонски: Бог му даде дар да чудотвори

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 5 јули. Денеска е Преподобен Атанасиј Атонски. Овој Атанасиј се роди во Трапезунт и живееше во десеттиот век. Крстеното име му беше […]