Ознака: Преподобен

Живот

Денеска е Преподобен Евмениј Чудотворец

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 18 септември. Денеска е Преподобен Евмениј Чудотворец. Во седмиот век по Христа, на островбот Крит заблеска незазлената Христова светлина во Гортинскиот епископ […]